Clínica Saurina ha participat en diversos congressos sobre els beneficis en regeneració de les cèl·lules mare extretes del propi pacient, alternativa regenerativa natural que està donant resultats inclús en ferides de “peus de diabètic” on l’única opció era l’amputació per expossició ossia crònica. (SEPA 2015)

Les cèl·lules mare, són aquelles cèl·lules del pacient que per la seva indiferenciació tenen gran potencial per desenvolupar-se en teixits diversos, desde teixits tous, com durs, essent un component actiu en la regeneració i cicatrització. La seva versabilitat ens permeten usar-les en les dues especialitats de la clínica:

En odontologia aquesta investigació està agafant embranzida, volent substituir de forma ambiciosa els subtituts ossis artificials, animals o de cadàver tractats quimícament, evitant injerts del propi pacient, i tanmateix sense renunciar a usar un recurs tant natural i propi com són les cèl·lules mare. També es poden obtenir membranes per contenir el material de regeneració. O fins i tot tractament en medicina estètica substitut materials de fillers com l’àcid hialurònic (plasma gel), realitzar cremes personalitzades i tractaments de rejoveniment, antiaging. Com s’aconsegueix?

 

Es realitza extracció de sang en el pacient, que serà contingut en provetes, aquesta sang obtinguda es centrifuga separant en capes els compostos sanguinis, formació de coall i cèl·lules mare

Una vegada obtingut el coall aquest (que conté cèl·lules mare) es pot fer servir com a material de regeneració, que estimularà la diferenciació cel·lular, o bé pot ser premsat, obtenint així una malla que mantindrà el nostre material en el defecte que volem cobrir. La resta de subtància més líquida i les cèl·lules mare,  s’infiltren en el teixit, per potenciar l’efecte regenerador i facilitar-accelerar la cicatrització.