Ortodoncia infantil (ortopedia dental)

La ortopedia dental és aquell grup de tècniques que tenen capacitat per aprofitar el creixement ossi del pacient (nen) per tal d’orientar-lo  a fi de:

[row]

[column size=”1/3″]

odontopediatria

[/column]

[column size=”2/3″][note]

  • Evitar futures complicacions
  • Corregir i impedir agreujament de maloclussions
  • Evitar mals hàbits
  • Aconseguir major desenvolupament ossi i muscular

[/note]

[/column][/row]

Quina diferència hi ha entre Ortodoncia infantil i la Ortodoncia Convencional?

  • La Ortodoncia infantil es realitza durant l’etapa de creixement del nen, pel què amb els estímuls adecuats podem guiar aquest creixement i impedir que altres factors intervinguin desharmonitzant la oclusió i el perfil facial. Les forces generades actuen sobre l’os.

ortodoncia infantil

  • Per altra banda la Ortodoncia convencional (brackets/invisalign…) intervé una vegada el pacient té dentició permanent, pel què no podem basar-nos en el creixement ossi per alinear la dentició o corregir un perfil facial. Aquí la força s’aplica sobre la dent, que mitjançant el turnover ossi podrà moure’s fins a la posició correcta.

 

El tractament previ a la complicació, per tant diagnosticant a temps una possible falta d’espai o un retràs en el recanvi dentari, agenesies o absència dental, erupció ectòpica… Pot evitar que la Ortodòncia requereixi de pressions i moviments innecessaris que d’altra banda són agressius per els teixits de suport i la pròpia dentició.

Existeix literatura científica que defensa, que aquell tractament en dues etapes, ortopedia primer, i ortodoncia després, aconsegueix majors índexs d’estabilitat.

 interposicionlingual

[highlight] Els mals hàbits com la interposició digital o lingual, l’ús excessiu de xumet, la respiració oral (no nasal)… poden acabar amb una maloclussió severa que interfereixi en el perfil facial, afectant tota l’estètica posterior d’adult, degut a un mal desenvolupament muscular i ossi (incorregible).[/highlight]

 

[box title=”Curs Ortodoncia Infantil”]

El Dr Ribot va participar en la jornada organitzada pel col·legi oficial d’odontòlegs de Girona “Tratamiento precoz en ortodoncia” impartit el 16 i 17 d’octubre per la prestigiosa Dra. Beatriz Rabinovich de Muñiz.

dr.Ribot

 

Com en totes les disciplines dins de la odontologia el coneixement es transforma en diagnòstic, i aquest, a temps, pot reduïr complicacions i optimitzar resultats. El servei de qualitat només s’entèn amb una formació constant.

 

 

 

 

 

[/box]

 

About the Author :

One Comment

  1. Felicitaciones por el artículo y por aclarar muchas de las dudas relacionadas a la ortodoncia en Niños. Eso habla muy bien de ustedes. He escuchado excelentes comentarios de los tratamientos de Ortodoncia que realizan, fijándose en los detalles, que muchas veces son los que hacen la diferencia.

Leave a Comment

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH