Nou article sobre àcid hilaurònic, el podeu veure a través de topdoctors!

L’àcid hialurònic és un polisacàrid del tipus glucosaminoglucano, que existeix en l’organisme de forma natural sobretot a nivell del teixit conjuntiu col·lagen, humor vitri i destaca principalment a nivell de la pell, cartílags i articulacions.

Té una textura viscosa i exerceix una funció estructural.

Una qualitat molt important de l’àcid hialurònic,  reté aigua en un percentatge equivalent a milers de vegades el seu pes, donant-li un gran poder d’hidratació i més estímul de produccióde col·làgen.

De forma natural no reticulada s’empra en medicina estètica en cremes i bases de màscares emprades per hidratar la pell i també amb infiltracions mesoterápicas per millorar la lluminositat i textura, així com la hidratació de la pell.

De forma reticulada, augmenta la seva densitat i ja pot utilitzar-se per suavitzar arrugues, volumizar … La seva utilització destaca en contorn i volum labial, augment de pòmuls, allisar el front, reduir marques cutànies i  reduir cicatrius d’acne.

Depenent de la mida de la substància reticulant, tindrà més o menys densitat i s’aplicarà a menor densitat per arrugues més fines, i amb més densitat per volumizar i corregir defectes grans. Així també la durada serà diferent. Els molt reticulats pot durar el seu efecte més d’un any, i els menys reticulats l’efecte tindrà una durada menor.

Els efectes més importants en medicina estètica delácido hialurònic són:

-Hidratació de la pell
-Suport del col·làgen i estimula la seva producció
-Preveu l’envelliment prematur de la pell
-Crea volum i farcits facials

En oftalmologia, prevé malalties oculars i en traumatologia, enforteix els lligaments i tendons, així com lubrificació articular.
Com suplementació alimentària, redueix l’envelliment prematur articular ja que reconstrueix el cartílag i fomenta la producció de col·lagen natural.

Dra. Saurina